طرز تهیه آبگوشت بختیاری
“آبگوشت بختیاری” غذای ایرانی بسیار خوشمزه ای می باشد که با گوشت گوسفندی تهیه می شود.
مواد لازم برای آبگوشت بختیاری:
گوشت گوسفند :نیم کیلو با دمبه فراوان
برنج محلی دانه ریز :150 گرم
نخود :100 گرم
لوبیا سفید :100 گرم
سیر :4 حبه
پیاز :2 عدد بزرگ
نمک ، فلفل ، زردچوبه و مرزه کوهی :به میزان لازم
آبجوش :به میزان
آبگوشت بختیاری
طرز تهیه آبگوشت بختیاری:
ابتدا نخود و لوبیا را به مدت چند ساعت در آب سرد خیس کنید. و طی آن ، چند بار آب آن را عوض کنید.
بعد داخل قابلمه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیاز را داخل روغن بریزید و تفت دهید ، بعد از اینکه پیاز نرم شد به آن گوشت را اضافه کنید و به همراه پیاز تفت دهید.
در حین تفت دادن گوشت ادویه ها را به جزنمک به آن اضافه کنید.بعد از کمی تفت دادن ادویه ها در گوشت ، سیر را به آن اضافه کنید و مختصری تفت دهید.
بعد از تفت همه این مواد ،مقداری آب جوش داخل قابلمه بریزد و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد.
وقتی گوشت نیم پز شد ، نخود و لوبیای خیس داده شده را به آن اضافه کنید.
پخت آبگوشت بختیاری
کمی بعد از پختن حبوبات ، برنج را هم به آبگوشت اضافه کنید تا مواد خوب بپزند. وقتی آبگوشت به روغن افتاد و غلیظ شد ، آن را از روی حرارت بردارید تا کمی خنک تر شود.
بعد از تهنشین شدن مواد ، دنبه ها را از داخل آبگوشت بیرون بیاورید و بکوبید.بعد آب آبگوشت را با دنبه ها مخلوط کنید ، به طوری که حبوبات و گوشت ته قابلمه باقی بمانند.
با گوشت کوب ، مواد داخل قابلمه را بکوبید تا یکدست شوند. بعد داخل آب و دنبه نون تلیت کنید و گوشت کوبیده آن را جدا در کنار پیاز و سبزیجات میل کنید.