طرز تهیه آش شله پتله
مواد لازم
بلغور
۲۰۰ گرم
سبزی (آش)
۵۰۰ گرم
عدس
۲۰۰ گرم
سیب زمینی (2عدد)
۲۵۰ گرم
گوشت با استخوان
۲۵۰ گرم
پیاز متوسط
۱ عدد
نمک و فلفل و زرد چوبه
به مقدار لازم
کره یاروغن حیوانی
۱ قاشق غذا خوری
نعنا داغ
به مقدار لازم
پیاز داغ وسیرداغ
به مقدار لازم
طرز تهیهآش پَتْله یا پَلْته همدان
درجه سختی
زمان تهیه ۳۰
دقیقه
زمان پخت ۱۶۰
دقیقه
۱
ابتدا سبزی آش را که شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج است را پاک کنید و خرد کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و کمی تفت دهید.
۲
داخل یک قابلمهی نسبتا بزرگ مقداری آب بریزید و پیاز، زردچوبه، نمک، فلفل و گوشت (با استخوان) را درون آب بیاندازید، بعد قابلمه را بر روی حرارت بگذارید تا بپزد.
۳
در ادامه عدس و بلغور صافکرده و شسته شده را به مواد اضافه کنید.
۴
در نیم ساعت آخر پخت، سیب زمینی که به صورت نگینی کوچک خرد کرده اید را به همراه سبزی خرد شده و نمک به مواد بیافزاید. بهتر است تا زمان پخت کامل آش چند مرتبه، مواد را به هم بزنید تا ته نگیرد.
۵
زمانی که بلغور آش به اندازهی کافی لعاب داد، مقداری کره یا روغن حیوانی را به آن اضافه کنید و به هم بزنید. توجه داشته باشید که این آش باید آبِ کمی داشته باشد.
۶
در انتها آش آماده شده را به ظرف آش انتقال دهید و با کمی نعناداغ و یا پیازداغ تزیین نمایید. آش را با کمی ترشی و نان لواش نسبتا خشک سرو کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. نوش جان!