طرز تهیه بیج بیج مازندرانی
💖💝💖💝💖💝💝💖💝💖💖💖💖💖💝💝💝💝💝
رسپی بیج بیج
در گیلان به این خورش واویشکا و در مشهد شیش انداز گفته میشه . در برخی از مناطق مازندران هم به بیج-بیج تخم مرغ هم اضافه می کنند. بیج بیج رو هم می تونید به تنهایی و با نان میل کنید و یا به عنوان خورش در کنار برنج نوش جان کنید
✔️مواد لازم بیج بیج
سیب زمینی
۲ عدد
پیاز
۱ عدد
گوشت چرخ کرده
۲۰۰ گرم
نمک ، فلفل، زردچوبه ، آویشن ، پاپریکا
به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی
۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع
مقداری
آب جوش
۱ فنجان
خرد کردن سیب زمینی و پیاز
برای درست کردن این خوشمزه جان ابتدا سیب زمینی ها رو پوست می گیریم و به شکل مکعبی درشت خرد می کنیم. و بعد می شوییم و آبکش می کنیم. پیاز رو هم بعد از پوست گرفتن و شستن ؛ نگینی خرد می کنیم.
سرخ کردن سیب زمینی
داخل تابه ای مقداری روغن می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا داغ بشه. حالا سیب زمینی ها رو اضافه می کنیم و تفت می دیم. مقداری نمک و فلفل و زردچوبه هم اضافه می کنیم. بعد از اینکه سیب زمینی ها سرخ شدند از تابه خارج می کنیم.
تفت دادن پیاز و گوشت چرخ کرده
حالا پیاز خرد شده رو می ریزیم و با همون روغن تفت می دیم تا سبک و کاراملی بشه. اگر روغن کم بود می تونید کمی دیگه اضافه کنید.
بعد از اینکه پیاز ها سبک شدند ؛گوشت چرخ کرده رو اضافه می کنیم و با حرارت ملایم تفت می دیم. (اگر حرارت بالا باشه چرخ کرده گوله گوله میشه پس حتما حرارت ملایم باشه)
مقداری نمک ،فلفل ،زردچوبه ،آویشن ، پاپریکا اضافه می کنیم و دوباره باهم تفت می دیم. حالا یک قاشق رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و باهم تفت می دیم تا خامی رب کشیده بشه.
در نهایت برای پخت بهتر ۱ فنجان آب جوش می ریزیم و درب تابه رو می گذاریم تا آبش کشیده بشه و خورشت جا بیوفته
اضافه کردن سیب زمینی سرخ شده
بعد از اینکه آبش کشیده شد و کامل پخت سیب زمینی ها ی سرخ کرده رو بهش اضافه می کنیم و در نهایت در ظرف سرو می ریزیم