طرز تهیه خورش گل کلم
💝💖💝💖💝💖💝💖💝💖💝💝☺💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝
طرز تهیه خورشت گل کلم خوشمزه کرمانشاهی با گوشت قرمز
۱۳۹ دقیقه
۴ نفر
ایران
یکی از خورشتهای بسیار پرخاصیت و خوشمزه ایرانی خورشت گل کلم است. این غذا جزو غذاهای فصلی محسوب میشود که در فصل پاییز تهیه میگردد. وجود گل کلم در مواد اولیه باعث شده تا این غذا سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی باشد. دو روش کلی برای پخت این غذای خوشمزه استفاده میشود، در روش اول از نعنا و جعفری با چاشنی آبغور استفاده میگردد و در روش دوم هم از از رب گوجه فرنگی بعنوان طعم دهنده استفاده میشود. این غذای خوشمزه را معمولاً با گوشت قرمز گوسفندی تهیه میکنند اما میتوان از مرغ و یا بوقلمون نیز استفاده کرد و یا آن را بصورت کاملاً گیاهی تهیه نمود..
مواد لازم برای تهیه خورشت گل کلم کرمانشاهی با گوشت قرمز:
۱. گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
۲. لپه: ۱/۲ پیمانه
۳. پیاز متوسط: ۱ عدد
۴. گل کلم کوچک: ۱ عدد
۵. رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
۶. رب آلوچه: ۱ قاشق غذاخوری
۷. زعفران: به میزان لازم
۸. لیمو: ۱ عدد
۹. چوب دارچین: ۲ عدد کوچک
۱۰. زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه خورشت گل کلم کرمانشاهی با گوشت قرمز:
۱. خیس خوردن لپه:در ابتدای کار برای پخت این خورشت خوشمزه لازم است از ۲ ساعت قبل لپهها را خیس کنید تا پخت بهتری داشته و نفخ آن از بین برود.
۲. آماده کردن گل کلم:برای آماده کردن گل کلمها لازم است ابتدا آن را در اندازه متوسط خرد کنید. (نه خیلی درشت و نه خیلی ریز که در خورشت دیده نشود) در تابه سایز متوسط مقداری روغن ریخته و شروع به تفت دادن گل کلمها کنید.
۳. تفت دادن گوشت :پیاز را بصورت نگینی و ریز خرد کرده و در ادامه گل کلمها را از تابه خارج کرده و پیازها را بصورت مجزا تفت دهید. پس از آنکه پیاز کاملاً سبک و طلایی شد گوشتهای خرد شده را اضافه کرده و شروع به تفت دادن آن کنید.
۴. اضافه کردن دیگر مواد به گوشت:لپههای خیس خورده را آبکش کرده و سپس به دیگر مواد اضافه نمایید. در ادامه زردچوبه، کاری و فلفل سیاه را نیز اضافه کرده و مجدداً گوشت را تفت دهید. در قسمتی از ظرف فضای خالی را باز کردن و سپس رب گوجه فرنگی و رب آلو را اضافه کرده و همراه با مقدار کمی روغن تفت دهید تا زمانی که بوی خامی رب از بین برود.
۵. پخت گوشت :حال برای پخت گوشت به میزان مناسب آب جوش اضافه کرده و زمان دهید تا بخوبی مغز پخت شود.در صورتی که آب خورشت کم شده بود میتوانید مقدار کمی آبجوش اضافه نمایید. در ادامه خورشت را بچشید و در صورتی که به ترشی مورد نیاز نرسیده بود میتوانید مقدار کمی لیمو ترش اضافه نمایید.
۶. مرحله نهایی و اضافه کردن گل کلم:در پایان گل کلمهای تفت خورده را نیز به خورشت اضافه کرده و به مدت ۱ ساعت زمان دهید تا خورشت حسابی پخته و جا افتاده شود. این خورشت خوشمزه را میتوانید همراه با برنج و یا کته سرو نمایید.
روش دوم تهیه خورشت گل کلم همراه با نعنا و جعفری
مواد لازم خورشت گل کلم:
گلم کلم: ۱ کیلو
گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
نعنا و جعفری سرخ شده: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط
فلفل، زردچوبه، نمک و کاری: به میزان لازم
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آبغوره: ۱/۲ فنجان
دستور تهیه خورشت گل کلم:
برای تهیه خورشت گل کلم در ابتدا پیاز را بصورت نگینی خرد کرده و پس از آن که سبک و طلایی شد میتوان گوشت خرد شده را اضافه نمایید. به مدت ۱۰ دقیقه شروع به تفت دادن گوشت کنید تا بطور کامل رنگ آن برگردد.
در قسمتی از قابلمه فضایی را خالی کرده و رب گوجه فرنگی را اضافه نمایید. مقداری رب را تفت دهید تا عطر آن بلند شود. حال زردچوبه، فلفل و کاری را نیز اضافه کرده و شروع به تفت دادن مواد کنید.
به میزان مناسب آبجوش اضافه کرده و زمان دهید تا تمامی مواد بخوبی مغز پخت شود. گل کلمها را بصورت مجزا در تابه با مقدار کمی روغن تفت دهید.
پس از پخت کامل گوشت نعنا و جعفری خرد شده را اضافه کرده و در ادامه نمک را به همراه آبغوره اضافه کنید. حدوداً ۱۵ دقیقه زمان دهید تا سبزی مقداری پخته شود. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورشت نیز گل کلمهای آماده شده را به همراه زعفران دم کرده به خورشت اضافه نمایید.