طرز تهیه خورشت کدو حلوایی
💝💖💝💖💝💖💝💖💝💖💝💖💝💖💖💖💖💖💖💖💝💖💝💖💝
مواد لازم
پیاز
۱ عدد
سیر
۲ تا ۳ حبه در صورت تمایل
مرغ
۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
کدو حلوایی
۳۰۰ گرم
رب انار
نصف لیوان
رب گوجه
یک قاشق و نیم
آلو بخارا
۲ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن
به مقدار لازم
دستور پخت
مرحله اول: ابتدا در تابهای داغ، مقداری روغن ریخته و پیاز نگینی خرد شده را در آن تفت میدهیم. همین که پیاز کمی شفاف شد، سیر اضافه کرده و فقط در حدی که بوی سیر پخش شود، صبر میکنیم. سیر نباید به هیچ عنوان بسوزد وگرنه تلخ میشود. اگر به طعم و بوی سیر علاقه ندارید، میتوانید از آن صرف نظر کنید.
مرحله دوم: سپس مرغ را اضافه کنید تا دو طرف آن سرخ شود. می بتوانید برای این خورش، از ران تمیز مرغ یا فیلهی مکعبی شدهی مرغ استفاده کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید تا مرغ به خوبی طعم دار شود.
مرحله سوم: مرغ ها را کنار زده، رب گوجه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ آن باز شود. سپس رب انار اضافه کرده ، همهی مواد را مخلوط کنید. یکی دو لیوان آب جوش اضافه کنید. پس از قل خوردن، شعلهی آن را کم کرده ، چهل و پنج دقیقهای بگذارید بپزد.
مرحله چهارم: در سمت دیگر، کدوحلوایی را شسته و آن را نصف کنید. تخمههای آن را کاملا خارج کرده و شکمش را تمیز کنید. پوست آن را بگیرید و آن را به مکعبهای منظم و هم اندازه تقسیم کنید.
مرحله پنجم: سپس ، در یک تابه مقداری روغن داغ کنید. کدوها را اضافه کرده و هردو طرفش را سرخ کنید. کدوهای سرخ شده را به خورش اضافه کرده، بگذارید حدود بیست دقیقهی دیگر بپزد. آن ها باید بپزند اما نباید نرم شوند و فرم خود را از دست بدهند. شعله را خاموش کرده ، خورش را با کته یا برنج آبکش ، میل کنید.
نکته اول: میتوانید این خورش را بدون آلو هم درست کنید. یا بهجای آن از شکر برای تعدیل طعم رب استفاده کنید. اگر به خورش شیرین علاقه دارید_. اما اگر ترشی را بیشتر میپسندید، کمی آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید.
نکته دوم: حتی میتوانید خورش کدوحلوایی را به صورت ساده و بدون رب انار ، فقط با رب گوجه و آلو درست کنید.
طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ و عدس
در ادامه با طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ و عدس آشنا میشویم:
مواد اولیه
مواد لازم
مقدار
پیاز
۱ عدد
سیر
۲ حبه
ران یا سینه مرغ
۵ عدد
کدو حلوایی کوچک
۱ عدد
گوجه فرنگی رسیده
۲ عدد
عدس
۱ فنجان
رب گوجه
۱ قاشق غذاخوری
تمر هندی
۵۰ گرم
سیب زمینی
۲ عدد
دستور پخت
مرحله اول: پیاز و سیر را در روغن داغ تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود. تکههای مرغ را به تابه اضافه کنید تا کمی طلایی شوند. یک چوب دارچین هم میتوانید در این مرحله اضافه کنید.
مرحله دوم: گوجهها را پوست گرفته ، یا نگینی خرد کرده یا پوره کنید. آنها را به مرغ افزوده ، نمک بزنید و سر قابلمه را بگذارید تا آب شوند.
مرحله سوم: عدسها را از قبل ، بشویید و در یک قابلمهی کوچک، با دو سه لیوان آب، بپزید. عدس های پخته را، پس از آب شدن گوجهها، به قابلمه بیافزایید و هم بزنید. سه لیوان آب اضافه کرده و اجازه دهید مواد، نیم ساعتی روی شعلهی متوسط بجوشند.
مرحله چهارم: سیبزمینیها و کدوهای پوست گرفته و مکعبی شده را به خورشت اضافه کنید و در حدی که کمی نرم و پخته شوند، بهشان مهلت دهید. نگذارید از قیافه بیافتند!
نکته: میتوانید در دقایق پایانی، کمی گشنیز اضافه کنید یا در گوشهی ظرف خورشتان ، از اسفناج پخته بهره ببرید. چه شود!
طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ و لوبیا سبز
برای تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ و لوبیا سبز باید مراحل زیر را طی کنید:
مواد اولیه
مواد لازم
مقدار
پیاز
۱ عدد
فیله ران مرغ
۶ عدد
کدو حلوایی
۲ قنجان
لوبیا سبز
۲ فنجان
فلفل دلمه
۱ دلمه
نمک، زردچوبه، فلفل، پاپریکا
به مقدار لازم
روغن
به مقدار لازم
آب مرغ
۴ لیتر
نشاسته ذرت
۱ قاشق غذاخوری
کره بادامزمینی
یک چهارم فنجان
دارچین با زعفران
در صورت تمایل
دستور پخت
مرحله اول: ابتدا روغن را در یک قابلمه، داغ کنید و پیازهای خلالی را تفت دهید تا کاراملی شود. فیلههای مرغ را با کمی دارچین یا زعفران اضافه کنید.
مرحله دوم: ادویهها را به همراه فلفل دلمههای خرد شده اضافه کرده و هم بزنید. صبر کنید فلفلها نرم شوند. سپس کدوحلوایی و لوبیا سبز را اضافه کنید.
مرحله سوم: آب مرغ و نشاسته ذرت و کره بادام زمینی را در ظرفی مخلوط کنید و به مواد قبلی اضافه کنید. اگر باز هم به آب نیاز داشت اضافه کنید. سپس خوب مواد را مخلوط کنید و در قابلمه را بگذارید تا به دل، بپزند و جا بیفتند.
طرز تهیه خورش کدو تنبل با گوشت و خلال بادام
خورش کدو تنبل با گوشت و خلال بادام طرز پخت نسبتا سادهای دارد. بیایید با روش تهیه آن آشنا شویم:
مواد اولیه
مواد لازم
مقدار
پیاز
۱ عدد
سیر
۳ حبه
گوشت
۳۰۰ یا ۴۰۰ گرم
کدو حلوایی
۳۰۰ یا ۴۰۰ گرم
رب انار
نصف لیوان
خلال بادام
۵۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه، روغن
به مقدار لازم
دارچین
۲ تکه
دستور پخت
مرحله اول: پیازها را نگینی کرده ، همراه با سیر ریز شده در روغن داغ تفت دهید تا روشن شده عطر آنها بلند شود. گوشت را در پیازداغ ، به همراه دارچین و فلفل و زردچوبه و چندقطره آب ، تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و از قرمزی در بیاید.
مرحله دوم: سه لیوان آب جوش اضافه کرده، دو ساعت فرصت دهید تا گوشتها نرم شوند و بپزند.
مرحله سوم: در یک تابهی دیگر، روغن داغ کنید. کدوها را به صورت مکعبی خرد کرده و در روغن ، سرخ کنید. خلال بادام و رب انار را به کدوها اضافه کرده، به خوبی هم بزنید . عجب ترکیبی !
مرحله چهارم: این ترکیب جادویی را ، یک جا به گوشتهای پخته شده تقدیم کنید. راستی، نمک را فراموش نکنید. حالا که گوشتها پختهاند، با خیال راحت نمک اضافه کنید و مواظب مقدار آن باشید . از کم شروع کنید. اگر نیاز داشت، دوباره اضافه کنید. پس از اضافه کردن کدوها به خورش، سی دقیقهی دیگر هم برای پختن کدوها زمان نیاز داریم. سپس، آماده ی سرو است.
طرز تهیه خورش کدو حلوایی با غوره
در هر صورت، میتوانید خورش کدوحلوایی را با مرغ ، گوشت و حتی بوقلمون هم تهیه کنید. و این نکته، در مورد این خورش با غوره هم صدق میکند. پس:
مواد اولیه
مواد لازم
مقدار
پیاز
۱ عدد
گوشت
۳۰۰ گرم
کدو حلوایی
۵۰۰ گرم
رب گوجه
۱ قاشق و نیم
غوره
۱۰۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه، روغن
به مقدار لازم
دستور پخت
گوشت را در پیازداغ تفت میدهیم تا از خامی در بیاید. مقداری زردچوبه و فلفل زده ، دو لیوان آب میریزیم و دو ساعت میگذاریم پخته شود.
کدوحلوایی را پوست گرفته ، شکمش را از تخمه خالی کرده و آن را به قطعههای مکعبی خرد میکنیم. در کرهی داغ شده سرخ میکنیم. در همان تابه ، رب گوجه را هم کمی تفت میدهیم تا رنگش باز شود.
کدو، رب گوجه و غوره را، پس از پخت گوشت، به خورش اضافه کرده و سی دقیقهی دیگر، میگذاریم روغن بیاندازد
مواد اولیه
مواد لازم
مقدار
پیاز
۱ عدد
سیر
۲ حبه
گوشت
۲۵۰ گرم
کدو حلوایی
۲۵۰ گرم
لپه
نصف لیوان
زعفران دمکرده
۴ قاشق غذاخوری
هل
۱ عدد
رب گوجه
۱ قاشق غذاخوری
آبلیموی تازه
۲ قاشق غذاخوری
دارچین
۳ تکه
نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری
به مقدار لازم
آلو بخارا
۸ عدد
روغن یا کره
به مقدار لازم
دستور پخت
ابتدا پیازها را نگینی یا خلالی خرد کرده، در روغن داغ تفت میدهیم. پیازها که روشن و شفاف شدند، گوشت را به همراه دارچین و سیر اضافه کرده، صبر میکنیم تغییر رنگ دهد و آب گوشت تبخیر شود.
پس از گوشت، لپههایی که از قبل خیساندهایم را هم اضافه میکنیم. ادویه میزنیم اما نمک نه. یک دانه هل میگذاریم و پس از چهل دقیقه، دوباره از قابلمه خارج میکنیم تا عطر زیادی ندهد. یک قاشق رب گوجه هم به همراه دو لیوان آب میریزیم و دو ساعت مهلت میدهیم گوشت ها پخته و نرم شوند.
کدوها را پوست میگیریم. مکعبی خرد میکنیم و در روغن یا کره تفت میدهیم تا کاراملی شوند. همچنین میتوانید کدوها را ، بدون سرخ کردن هم اضافه کنید . اما سرخ کردهاش، قیافهی بهتری دارد.
در مرحلهی آخر، آلو بخارا ، آبلیمو و زعفران دم کرده میافزاییم و به کدوها، سی دقیقه فرصت پخته شدن میدهیم.
نکته: دال عدس جایگزین لپه نیست اما میتواند به جای آن ، در خورش بوده و غلظت مناسبی به آن دهد. در خورش بوشهری معمولا از دو قاشق شیره تمبر هندی استفاده میکنند. در این صورت، میتوانید از یک قاشق شکر برای تعدیل طعم استفاده کنید
مواد اولیه
مواد لازم
مقدار
پیاز
۱ عدد
سیر
۲ حبه
ماش خیسخورده
۱ لیوان
کدو حلوایی
۱ کیلوگرم
گوجه فرنگی
۱ عدد
سیبزمینی خردشده
۱ لیوان
فلفل دلمه
۱ عدد
هویج
۲ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه، پودر گشنیز
به مقدار لازم
روغن
به مقدار لازم
رب گوجه
۱ قاشق و نیم
دستور پخت
مرحله اول: پیاز و سیر را تفت دهید.
مرحله دوم: ادویهها و رب گوجه را اضافه کنید.
مرحله سوم: کدوحلوایی ، ماش ، هویج و سبزیجات و حبوبات دیگری که دوست دارید یا در دسترستان هست را به پیازها اضافه کنید. البته با همان دو سه قلم هم کارتان راه میافتد و به چیز بیشتری نیاز نیست.
مرحله چهارم: کمی که تفت داده شدند، آب اضافه کنید تا بجوشد و بپزد. همین.
نکته ۱: به عنوان یک خوراک بدون گوشت دیگر، میتوانید پورهی کدوحلوایی و عدس پخته را ، در پیازداغ حاوی ادویه و گوجه فرنگی تفت دهید ؛ آب اضافه کرده و بپزید. در پایان هم کمی آب نارنج اضافه کنید.
نکته ۲: در بعضی دستورها، بهجای کدوی سرخ شده، از پورهی کدوحلوایی استفاده میکنند. برای تهیهی پوره، کدوهای خرد شده را با یک لیوان آب، در یک قابلمه بپزید تا آب آن تبخیر شده و کدو بپزد. سپس آن را پوره و له کنید.
سوالات متداول درباره طرز تهیه خورش کدو حلوایی
چطور خورش کدو حلوا مخصوص گیاهخواران درست کنیم؟کافیست به جای مرغ یا گوشت از جایگزینهای آن مثل قارچ و حبوبات استفاده کنید. در متن روش پخت خورش کدوحلوایی بدون گوشت را توضیح دادهایم.
برای جلوگیری از لهشدن کدوهای خورش کدو حلوایی چه کار کنیم؟راز لهنشدن کدوها در خورش این است که آنها را بعد از شستشو و خردشدن برای مدتی در روغن داغ تفت بدهید. به علاوه یادتان باشد که کدو را بعد از پختن مرغ یا گوشت به خورشتان اضافه کنید تا به واسطه زیاد پختن له نشود.