طرز تهیه فسنجون ایرونی
طرز تهیه فسنجون با مرغ + 15 ترفند برای خوشمزه شدن فسنجان
صفحه اصلی
مقالات
مقالات آشپزی
طرز تهیه فسنجون با مرغ + 15 ترفند برای خوشمزه شدن فسنجان
1403/01/07
اشتراک گذاری
3 از 5
فسنجون با مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در بسیاری از مناطق کشور محبوبیت دارد. این غذا به دلیل طعم خوشایند و مزه شیرین و تندی که دارد، همیشه در میان گروههای مختلف مردم محبوب بوده است. طرز تهیه فسنجون با مرغ بسیار ساده است و بهراحتی میتوانید با استفاده از چند ماده اولیه مختلف، یک غذای خوشمزه و مغذی تهیه کنید. در طرز تهیه فسنجون مرغ با رب انار، مرغ با مواد مختلفی مانند گردو، پیاز، زرشک و نارنج تهیه شده و با سس فسنجان پخته میشود. اگر شما هم به دنبال طرز تهیه فسنجون با مرغ هستید، میتوانید با استفاده از روشهای ساده و راهنماییهای مفید، بهراحتی این غذا را در خانه تهیه کنید و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید.
دستور پخت خورشت فسنجان با مرغ ملس و مجلسی
زمان آمادهسازی مواد اولیه و مایحتاج آن: حدوداً 15 دقیقه
زمان پخت: در حدود 4 ساعت
مواد لازم برای تهیه فسنجان مرغ با گردو
مغز گردوی آسیاب شده 500 گرم
گوشت مرغ تکه شده به تعداد افراد
رب انار 1 پیمانه معادل 300 گرم
شکر 3 تا 4 قاشق غذاخوری
آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
فلفل 1 قاشق مرباخوری
نمک 1 قاشق مرباخوری
رب گوجهفرنگی 1 الی 2 قاشق غذاخوری سر صاف
پیاز رنده شده 1 عدد متوسط
زرشک به میزان لازم برای تزئین
روغن به میزان لازم
توجه داشته باشید که میتوانید مواد را بر اساس تعداد نفرات و سلیقه شخصی تغییر دهید
طرز تهیه فسنجان با مرغ برای 4 نفر
برای آمادهکردن مرغ فسنجان، بعد از شستن مرغها، مقداری نمک و فلفل سیاه روی آنها بپاشید. ( این روش را برای پخت فسنجان با گوشت بوقلمون نیز می توانید در پیش بگیرید. )
ابتدا مغز گردوی آسیاب شده را به همراه پیاز رنده شده و سرخ شده با زردچوبه تفت دهید و 3 پیمانه آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت بالای گاز قرار میدهیم تا به جوش بیاید.
وقتی گردوها 5 دقیقه جوشیدند، رب گوجهفرنگی را اضافه میکنیم و در قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم گردوها 20 دقیقه دیگر بجوشند.
در این فاصله داخل یک ماهیتابه مقداری روغن میریزیم و باحرارت ملایم مرغها را سرخ میکنیم.
برای اینکه بوی زهم مرغ گرفته شود کمی زردچوبه روی آن میپاشیم.
بعد از سرخشدن، مرغها را کنار میگذاریم و به سراغ گردوهای در حال پخت میرویم و آن را هم میزنیم و بعد از 20 دقیقه رب انار را به همراه نمک، فلفل، آبلیمو و همینطور شکر اضافه میکنیم و هم میزنیم تا همه مواد مخلوط شوند. البته بعد از جاافتادن خورشت فسنجون مجلسی میتوانید ۲ قاشق غذاخوری شکر را به همراه ۱ قاشق غذاخوری زعفران دمکرده به آن اضافه نمایید.
اگر در این مرحله حس کردید آب خورشت کم است، میتوانید آب سرد یا آب یخ داخل آن بریزید.
نیم ساعت دیگر هم زمان میدهیم تا موادی که به خورش اضافه شده با بقیه مواد بهآرامی بجوشد.
بعدازاین مراحل مرغها را داخل خورشت اضافه میکنیم و چاشنی غذا را تست میکنیم که اگر به چیزی احتیاج داشت اضافه نماییم و منتظر میشویم تا خورشت جا بیفتد.
خورش آماده شده را با برنج سفید نوشجان کنید.
طرز تهیه فسنجان با مرغ برای ۱۰ نفر فرقی با این دستور پخت ندارد فقط بایستی مقدار مواد را 2.5 برابر نمایید.
دستور پخت سریع و آسان خورشت فسنجون با مرغ تکه ای
شیوه راحت درستکردن خورشت فسنجان:
ابتدا پیاز را خلالی خرد کنید و در یک قابلمه با روغن سرخ کنید تا طلاییرنگ شود.
مرغ را به تکههای کوچک تقسیم کرده و پس از سرخشدن پیاز، مرغ را به قابلمه اضافه کنید و سپس به مدت چند دقیقه با هم سرخ کنید تا رنگشان تغییر کند.
پس از اینکه مرغ سرخ شد، گردوی خرد شده را به مرغ و پیاز اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید. سپس رب انار و آب داغ را به مواد اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.
قابلمه را با درپوش بپوشانید و به مدت حدود ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا مرغ کاملاً پخته شود.
سپس شکر و نمک را به میزان لازم به خورشت اضافه کنید و مواد را با هم مخلوط کنید.
در این مرحله، به مرحله تهیه سس فسنجان رسیدهاید. برای اینکه سس رنگ و مزه خوبی داشته باشد، از میزان مناسبی از شیره روغن گردو و آبلیمو ترش استفاده کنید.
سپس سس را به قابلمه اضافه کرده و به مدت حدود ۳۰ دقیقه دیگر بپزید تا سس غلیظ شود و مزهای شیرین و تند به خورشت اضافه شود.
قبل از سرو، خورشت را با زرشک تزئین کرده و در نهایت، با چکیدن نارنج ترش یا آبلیمو روی خورش، آن را تزئین کنید و با برنج سفید سرو کنید.
توجه داشته باشید که برای تهیه بهترین فسنجون با مرغ، بهتر است گردو را خودمان خرد کنیم.
15 نکته و ترفند شگفتانگیز برای خوشمزه و خوشرنگ شدن خورشت فسنجان
از مواد اولیه باکیفیت، بهویژه گردو و زرشک تازه و خوشمزه در تهیه خورشت فسنجون استفاده کنید.
سس فسنجان را با کیفیت و متناسب با میزان مواد اولیه درست کنید. همچنین برای تعادلدهی به مزه شیرین و تند سس فسنجون، کمی شکر به آن بیفزایید.
از مواد مختلف، منارانند پیاز، زرشک، نارنج و گردو، بهتناسب و به میزان مناسب استفاده نمایید.
برای اینکه گردو خوب روغن از خودش پس بدهد باید آن را خوب با آسیاب خرد کنید و یا با چرخگوشت چرخ کنید. یا میتوانید در مرحله تفتدادن گردوها، چندتکه یخ کوچک به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به گردوها شوک وارد شده و روغن زیادی پس بدهند.
گردو را زیاد تفت ندهید، چون تلخ میشود. همچنین نباید خام هم داخل خورشت ریخت؛ چون طعم و بو بدی به خورشت میدهد
برای به روغن افتادن خورشت بعد از تفتدادن گردو، سریعاً به آن آب سرد یا چندتکه یخ اضافه کنید.
اگر خورش فسنجان ترش دوست دارید، باید باز هم برای طعم بهتر و خوشرنگتر شدن خورشت، حدود یک قاشق غذاخوری سرخالی شکر به آن اضافه کنید.
اگر بخواهید فسنجان را با گوشت قرمز تهیه کنید بهتر است برای قشنگتر شدن خوشت، گوشت را بهصورت قلقلی داخل خورشت بریزید.
برای لعابدار شدن خورشت میتوانید در نیم ساعت آخر باتوجهبه مقدار خورشت، یک عدد سیبدرختی را با رنده ریز داخل آن رنده کنید تا غلیظتر شود.
برای خوشطعم شدن و لذیذتر شدن خورشت میتوان به نسبت مقدار مغز گردو، یکسوم مغز پستهٔ آسیاب شده به آن اضافه کنید.
رب انار را با گردو تفت دهید تا خوشرنگتر شود.
بهتر است زعفران را جایگزین زردچوبه کنید تا علاوه بر رنگ آن، عطر مطبوعی را به خورشت بدهد.
اگر دوست داشته باشید مزه خورشتتان ملس شود، از سس انار استفاده کنید. برای تهیه سس انار برای فسنجان، از رب انار ملس به همراه شکر و یا شیره خرما استفاده نمایید. در غیر این صورت از رب انار ترش و قیسی استفاده کنید.
برای یکنواخت شدن خورشت، بهتر است پیاز را با رنده ریز، رنده کنید.
استفاده از هر گونه ادویهجات کاملاً سلیقهای است. مثلاً میتوانید یک قاشقچایخوری دارچین یا برگبو به خورشت اضافه نمایید. بهتر است طرز تهیه ادویه مرغ را یاد بگیرید که بتوانید بهطور مرتب و روزانه استفاده شود.
خورشت فسنجان با مرغ و رژیم غذایی
برای تهیه یک غذای رژیمی با مرغ، کافیاست ادویههای محبوب خود را انتخاب و خوراک رژیمی دلچسبی برای وعدههای غذایی خود تهیه کنید. خورشت فسنجان با مرغ از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که معمولاً با برنج سفید سرو میشود. اما برای افرادی که در حال رعایت رژیم غذایی هستند، تهیه فسنجان با مرغ بهصورت سالم و کمکالری نیز ممکن است. برای تهیه این غذا، مناسب برای رژیم غذایی، میتوانید از مرغ سینه بدون پوست استفاده کنید. همچنین میتوانید بهجای شکر، از شیرینکنندههای طبیعی مانند عسل، شیرینی خشک یا سرکه سیب استفاده کنید.
در کنار این، میتوانید حجم روغن مورداستفاده را کاهش دهید و بهجای سرخکردن مواد، از روشهای پخت سالم مانند پخت در آب یا پخت در فر و بهجای استفاده از برنج سفید، میتوانید از برنج قهوهای استفاده کنید. در نتیجه، با رعایت این نکات و تهیه فسنجان با مواد سالم و کمکالری، میتوانید این غذای خوشمزه را بهصورت سالم و مناسب برای رژیم غذایی خود تهیه کنید.
گوشت مرغ یکی از بهترین گزینهها در برنامه رژیم لاغری است که علاوه بر تأمین کالری و چربی موردنظر، در فرآیند کاهش وزن نیز مؤثر است. برای شروع یک رژیم لاغری، داشتن یک برنامه غذایی اصولی که تحت نظر متخصص تغذیه باشد ضروری است. برنامههای رژیم لاغری بهاره غفاری با در نظر گرفتن تمامی جوانب، اصول صحیح تغذیه را مراعات کرده تا شما زودتر به نتیجه مطلوب خود برسید. پس به سایت غفاری دایت رفته و در قسمت رژیم من برنامه خود را دریافت کنید.
سؤالات متداول
چگونه میتوان فسنجون با مرغ را تهیه کرد؟
برای تهیه فسنجان با مرغ، ابتدا باید مرغ را پخته و از استخوانها جدا کنید. سپس با استفاده از مواد مختلفی مانند پیاز، گردو، زرشک و نارنج، سس فسنجان را تهیه کنید و به همراه مرغ در دیگ بپزید.
چه موادی برای تهیه فسنجون با مرغ لازم است؟
مرغ، پیاز، گردو، زرشک، نارنج، روغن، نمک، فلفل و زعفران
چگونه میتوانیم فسنجون با مرغ را طعمدهی کنیم؟
برای طعمدهی به فسنجون با مرغ، میتوانید از تندی یا شیرینی بیشتری استفاده کنید و یا با استفاده از ادویههای مختلفی مانند زیره، دارچین و کمی دارچین سیاه، طعم و عطر خاصی به غذا ببخشید.
چگونه میتوانیم فسنجون با مرغ را سرو کنیم؟
بهتر است آن را به همراه برنج سفید سرو کرده و با یک کمی زرشک و برگ جعفری تزئین کنید.
آیا میتوانیم فسنجون با مرغ را با گوشت سفید ماهی تهیه کنیم؟
خیر، برای تهیه فسنجون با مرغ باید از گوشت مرغ استفاده کنید، اما میتوانید از ماهی سفید به جای مرغ استفاده کنید تا یک نوع فسنجون ماهی تهیه کنید.
چند تزئین زیبا و دلچسب خورشت فسنجان
تزیین خورشت فسنجان یکی از جذابیتهای این غذای خوشمزه و محبوب است. برای تزیین خورشت فسنجان میتوانید به شرح زیر عمل کنید:
پیاز را خلالی خردکرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود سپس روی خورشت بریزید.
گردوی خرد شده را روی خورشت بریزید.
زرشک را با روغن سرخ کنید و روی خورشت بریزید.
برگ کنار را با روغن سرخ کنید و بر روی خورشت قرار دهید.
خورشت را با دانه های انار تزیین کنید.
مقدار گردو فسنجان برای 20 نفر چقدر است؟
در طرز پخت فسنجون، برای هر نفر چند قاشق گردو لازم است؟ باید بگوییم که میزان گردو برای فسنجان بستگی به سلیقه و مقدار استفاده شده دارد، اما در حدود یک کیلوگرم گردو برای پخت فسنجان برای 20 نفر کافی خواهد بود. البته میزان دیگر مواد اولیه مانند گوشت و انواع سبزیجات و ادویهها نیز باید باتوجهبه تعداد افراد تنظیم شود.
جایگزین گردو در فسنجان چه میتواند باشد؟
گردو یکی از مواد اصلی و اساسی فسنجان است که به طور معمول با آن پخته میشود، اما درصورتیکه به هر دلیلی از گردو استفاده نشود، میتوان از جایگزینهایی مانند بادام، فندق یا پسته استفاده کرد. البته باید توجه داشت که طعم و مزه فسنجان با استفاده از جایگزینها ممکن است تغییر کند و باید مقدار آنها را باتوجهبه سلیقه خود و مقدار دیگر مواد اولیه تنظیم کرد.
انواع فسنجون کدامند؟
برخی از انواع فسنجان عبارتاند از:
فسنجان شیرازی: فسنجانی که با گوشت و زرشک تهیه میشود.
فسنجان گیلانی: فسنجانی که با گردو و انواع سبزیجات مانند اسفناج و شوید تهیه میشود.
فسنجان کرمانشاهی: فسنجانی که با گوشت گوسفند و انواع سبزیجات مانند پیاز و سیر تهیه میشود.
فسنجان مازندرانی: فسنجانی که با گردو و مرغ تهیه میشود و در آن از ادویههای خاصی مانند کمون و زنجبیل استفاده میشود.
این تنوع در تهیه فسنجان، باعث شده که هر منطقهای از ایران دارای فسنجانی با طعم و مزه خاص خود باشد.
مقالات مرتبط
طرز تهیه سالاد اولویه رژیمی با سیب زمینی و مرغ مزه دار شده1402/05/19
سبزیجات با مرغ1400/07/10
۳ روش تهیه ته چین مرغ خوشمزه + ترفندهای جادویی پخت1402/12/05
غذا بدون گوشت و مرغ چی بپزم | انواع غذاهای ایرانی و خارجی1401/12/03