طرز تهیه گوشفیل اصفهانی
💖💖💖💖💖💖💝💝💖💝💖💝💝💝💝💝💝💝💖💝💖💝💝💝💝💝
مواد اولیه
تخممرغ
یک عدد
شیر
نیم لیوان
آرد
دو پیمانه
بکینگ پودر
یک قاشقچایخوری
روغن جامد
دو قاشق غذاخوری
شربت
دو قاشق غذاخوری
ماست
یک قاشق غذاخوری
مراحل تهیه خمیر گوشفیل اصفهان
مراحل تهیه خمیر گوشفیل اصفهان، به شرح زیر هستند:
مرحلهی اول: ابتدا تخممرغ، شیر و روغن را در یک ظرف اضافه کرده و با یکدیگر به طور کامل مخلوط کنید. بعد از آن ماست، شربت و بکینگ پودر را اضافه کرده و بهآرامی مواد را هم بزنید. پس از این مراحل آرد را بهآرامی اضافه کرده و سپس با دست ورز دهید تا خمیر بهخوبی فرم بگیرد و آماده شود. اگر در زمان ورز دادن مواد به دستتان چسبید، مقدار کمی آرد اضافه کنید تا دیگر به دست نچسبد.
مرحلهی دوم: توجه داشته باشید ترکیب را به مقداری هم بزنید که فقط مخلوط شوند، هم زدن بیشتر باعث سفت شدن آن میشود. همچنین استفاده از ماست در این ترکیب دلخواه هست و در یک سری از دستورات تهیه گوش فیل اصفهان ممکن است، نباشد.
مرحلهی سوم: زمانی که کامل خمیر ورز داده شد و به دست نچسبید، آن را در یک ظرف گذاشته، سر آن را بپوشانید و کنار بگذارید تا خمیر استراحت کند. بهاینترتیب خمیر آماده پخت خواهد شد؛ دو ساعت زمان برای آمادهشدن خمیر کافی است.
مرحلهی چهارم: پس از گذشت دو ساعت، سینی یا تختهای صاف آورده و روی سطح آن کمی آرد بپاشید. بهاینترتیب خمیر به سطح نخواهد چسبید. پس از آن خمیر را با وردنه روی سطح صاف پهن کنید. برای برش این شیرینی میتوانید آن را با چاقویی تیز بهصورت لوزی برش دهید یا در صورت وجود قالبهای دیگر میتوانید به خمیر خود شکل دهید. شکل سنتی این میان وعده جذاب، لوزی است که دو لبه آن را به هم میچسبانیم
مواد اولیه
میزان لازم
شکر
دو لیوان
گلاب
یکچهارم لیوان
هل
به میزان لازم
زعفران دمکرده
دو قاشق غذاخوری
گلوکز
یک قاشق غذاخوری
وانیل
نصف قاشق چایخوری
آبلیمو
یک قاشق غذاخوری
مراحل تهیه شربت گوشفیل اصفهان
برای تهیه شربت گوش فیل اصفهان که همان طعمدهنده آن است، باید به این روش عمل کنید:
مرحلهی اول: ابتدا دو لیوان شکر را به ظرف موردنظر اضافه و با یک لیوان آب آنها را حل کنید. سپس طعمدهندههای این ترکیب یعنی گلاب، هل، زعفران دمکرده، وانیل و آبلیمو را به شکر و آب اضافه کنید.
مرحلهی دوم: این ترکیب را روی شعله گاز قرار دهید و خوب هم بزنید تا جوش بیاید و شکر بهخوبی در آن حل شود. زمانی که ترکیب شربت جوش آمد و شکر به طور کامل در آن مواد حل شد، گلوکز را به آن افزوده و صبر کنید تا مواد ترکیب شده قوام بگیرد و مقداری سفت شود.
مرحلهی سوم: در تهیه شربت به این نکته توجه داشته باشید که در هنگام اضافهکردن شکر، به قاشق یا دیواره ظرف شکر نچسبیده باشد. زیرا باعث شکرکزدن شربت میشوند و دانههای شکر زیر دندان، شاید حس خوبی را به افراد ندهد و باب سلیقه اکثریت نباشد. همچنین اضافه نمودن آبلیمو و جوهر لیمو به شربت باعث حل شدن بهتر شکر و شکرک نزدن در شربت میشود. بعد از انجام تمام این مراحل شربت گوش فیل را کنار بگذارید تا سرد شود.
سرخ کردن گوش فیل اصفهان
پس از آن که تمام مواد اولیه را تهیه کردید و کنار گذاشتید، برای آمادهکردن گوشفیل خوشمزه اقدام کنید:
مرحلهی اول: یک قابلمه کوچک را انتخاب کرده و درون آن را از روغن پر کنید تاحدیکه روغن گوشفیلها را بگیرد. سپس آن را روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود. همچنین در ظرفی شربت ریخته و یک سبد هم در کنار آنها بگذارید.
مرحلهی دوم: پس از آن که روغن داغ شد، خمیرهای شکل داده شده خود را درون روغن بریزید. حواستان باشد که خمیرها بهسرعت سرخ میشوند.
مرحلهی سوم: پس از سرخ شدن خمیرها، آنها را درون شربت بغلتانید تا تماما مزه شربت بگیرد. توجه داشته باشید، شربت باید مقداری گرم باشد، زیرا در صورت سرد شدن گوشفیلها سفت میشوند و گوش فیلهای شما مزه نخواهند گرفت. پس از آغشته شدن خمیرها به شربت، آنها را از شربت درآورده و درون سبد قرار دهید تا شربتهای اضافه آن گرفته شوند.
مرحلهی چهارم: بعد از انجام تمامی این مراحل گوش فیلهای خود را در ظرفی تمیز بچینید. حال آماده میل کردن با دوغ نعنایی خوش طعم است. طعم شیرینی گوشفیل و ترشی دوغ برای شما بسیار خاطرهانگیز خواهد شد.
گوش فیل و دوغ پشت درب هستند
گوش فیل از آن دسته شیرینیهایی است که طرفداران زیادی چه در ایران و چه در میان توریستهایی که طعم فوقالعاده این شیرینی را چشیدهاند، دارد. این شیرینی خوشمزه وقتی که در کنار دوغ میل میشود خوشمزهتر شده و طعم شیرینی را نیز دوچندان میکند. به همین دلیل ما نیز سعی کردیم که طرز تهیه این شیرینی پرطرفدار را برای شما توضیح دهیم و مزههای دورهمیهای خانوادگیتان را شیرینتر کنیم.