طرز تهیه بیف استراگانف
💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝
مواد لازم برای 4 نفر
گوشت راسته گوساله یا گوشت بیف استراگانف
500 گرم
سیر
3 حبه
پیاز
یک عدد
زنجبیل
یک تکه کوچک
سس خردل
یک قاشق غذا خوری
سیب زمینی
یک عدد بزرگ
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
زرد چوبه و روغن
به میزان لازم
روغن زیتون
3 قاشق غذا خوری
چگونه بیف استراگانف با گوشت خوشمزه بپزیم؟
در صورتی که گوشت راسته گوساله در دسترس دارید، آن را به شکل نواری برش دهید. برای این که مجبور به انجام این کار نباشید و قطعات گوشت کاملا یکدست در غذا دیده شوند، پیشنهاد میدهیم از خرید گوشت بیف استراگانف آماده استفاده کنید.
برای طعمدار کردن و آمادهسازی گوشتها، آنها را داخل یک کاسه ریخته و سیر و زنجبیل رنده شده را به آنها اضافه کنید. فراموش نکنید که 2 قاشق غذا خوری زیتون و کمی فلفل سیاه به این ترکیب بیفزایید و به خوبی تمامی مواد را با هم مخلوط نمایید.
روی کاسه را سلفون کشیده و حداقل یک ساعت اجازه دهید تا مخلوط مواد، حداقل برای یک ساعت در یخچال استراحت کند. پس از گذشت این زمان، کاسه را خارج کرده و یک قاشق غذا خوری روغن زیتون و مقداری روغن را داخل تابه بریزید.
پس از داغ شدن روغن، تکههای گوشت مرینت شده را به آن اضافه کرده و به خوبی تفت دهید تا بهطور کامل سرخ شوند.
با خارج کردن گوشتهای نواری از تابه، پیازهای خلالی شده را به تابه اضافه کرده و کمی تفت بدهید تا سبک و شیشهای رنگ شوند.
قارچ هایی که برش زدهاید را با کمی نمک و فلفل سیاه به پیاز ها اضافه نمایید و تفت دهید. باید آب قارچها بهطور کامل کشیده شده و کاملا سرخ شوند.
سس بیف استراگانف را که از پیش از این آماده کردهاید را به تابه اضافه نمایید.
پس از کمی مخلوط کردن مواد داخل تابه، گوشت بیف استراگانف را به آنها اضافه کنید و به قدری آنها را هم بزنید تا سس بیف استراگانف مزهاش را به گوشتها انتقال دهد.
درب تابه را گذاشته و تا جا افتادن بیف استراگانف، سیب زمینیها را براساس دستور پختی که در ادامه برایتان تهیه کردهایم، آماده نمایید.
در این بین حواستان باشد که با هم زدن بیف استراگانف، از ته گرفتن آن جلوگیری کنید و هر زمان که متوجه شدید بیف استراگانف آماده شده است، آن را از روی گاز بردارید.
پس از آماده شدن سیب زمینیها، غذا را داخل ظرف کشیده و سیب زمینی را کنار آن بریزید. حال غذای شما برای سرو آماده شده است!
نکته: از این شیوه پخت، میتوانید به عنوان طرز تهیه بیف استراگانف دو نفره نیز استفاده کنید و نیازی به تغییر مقدار مواد اولیه آن نیست.
طرز تهیه بیف استراگانف با گوشت چرخ کرده
این امکان وجود دارد که برای تهیه بیف استراگانف، زمان کافی جهت خرید راسته گوساله را نداشته باشید و گوشت بیف استراگانف شما تمام شده باشد.
اصلا نگران نباشید، گوشت چرخ کرده را از فریزر خارج کنید و اجازه دهید یخ آن ذوب شود. سپس با کمک طرز تهیه بیف استراگانف با گوشت چرخ کرده که در ادامه برایتان آوردهایم، این غذای خوشمزه را آماده نمایید.
مواد لازم برای 4 نفر
قارچ
200 گرم
پیاز
1 عدد
پوشت چرخ کرده
400 گرم
سیر
2 حبه
پودر آویشن
یک دوم قاشق چایخوری
جعفری
2 قاشق غذا خوری
کره
2 قاشق غذا خوری
نمک، فلفل سیاه و ادویه
به میزان لازم
راهنمای پخت بیف استراگانف با گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل سیاه مخلوط کرده و با دست به آنها شکل دهید. به طوری که ظاهری کره مانند به خود بگیرند. سپس آنها را با یک قاشق غذاخوری کره داخل تابه بین 20 الی 30 دقیقه، درب تابه را ب
مواد لازم برای 4 نفر
کره
80 گرم
روغن مایع
به میزان لازم
گوشت راسته گوساله یا گوشت بیف استراگانف
500 گرم
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
پیاز
2 عدد
استاک گوشت
250 میلی لیتر
فلفل دلمهای سبز
یک عدد
سیب زمینی
2 عدد
رب گوجه فرنگی
2 قاشق سوپ خوری
یک تابه گود را برداشته و نیمی از کره و کمی روغن مایع را داخل آن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. گوشت راسته گوساله، که به شکل نواری خرد شده، یا گوشت بیف استراگانف را به تابه اضافه نمایید و انقدر تفت دهید تا آب گوشت تبخیر شده و قهوهای رنگ شود. سپس گوشت ها را با نمک و فلفل مزه دار کنید و مجدد آن ها را تفت دهید.
گوشت ها را از تابه خارج کرده و کمی دیگر از روغن مایع را داخل همان تابه بریزید. پیاز را نگینی خرد کرده و سیر را له نمایید و به داخل تابه اضافه کنید. برای 3 الی 4 دقیقه آنها را تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. سپس استاک گوشت را به همراه گوشت تفت داده شده و فلفل دلمهای به این مخلوط اضافه نمایید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم، استاک به خورد مواد برود.
در یک تابه دیگر، رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا رنگ باز کند. به آن گوشت را اضافه کنید و به خوبی مخلوط نمایید. حرارت را کم کرده و صبر کنید تا مخلوط به دست آمده، برای یک ساعت پخته شده و سس گوشت غلظت پیدا کند. در 10 دقیقه آخر پخت، کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
با پخته شدن مواد داخل تابه، سیب زمینیها را به روشی که در ادامه برای شما شرح دادهایم آماده نمایید. سس بیف استراگانف را نیز تهیه کرده و به ترکیب پخته شده گوشت و مواد اضافه نمایید.
پس از این که مزه سس به گوشت منتقل شد، آن را داخل ظرف کشیده و با جعفری و سیب زمینی بیف استراگانف برای سرو آماده کنید.
طرز تهیه بیف استراگانف رزا منتظمی
گوشت راسته گوساله یا گوشت بیف استراگانف
300 گرم
پیاز
2 عدد متوسط
نمک، فلفل و زرد چوبه
به میزان لازم
قارچ
500 گرم
کره
3 قاشق غذا خوری
روغ مایع
به میزان لازم
پیاز ها را خلالی خرد کرده و با کمی کره و روغن در تابه تفت دهید. با تغییر رنگ پیازها، فلفل و زردچوبه را به آن ها اضافه نمایید و مجددا هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
حال گوشتهای نواری شده از راسته گوساله یا گوشت بیف استراگانف را به این ترکیب اضافه کنید.
یک تا دو لیوان آب به این مخلوط اضافه کنید. شعلهی گاز را کم کنید و درب تابه را بگذارید تا گوشت به خوبی پخته شود. تا پخته شدن گوشتها، قارچها را حلقهای خرد نمایید و آنها را با کمی کره برای 15 دقیقه تفت دهید تا آب قارچها کشیده شود.
به قارچها نمک بزنید و مجددا مخلوط کنید. سپس سس بیف استراگانف را به همراه ترکیب گوشتها اضافه نمایید و صبر کنید تا با حرارت کم، سس بیف استراگانف به خوبی مواد را مزه دار کند.
در زمان سرو بیف استراگانف به سبک رزا منتظمی، میتوانید کمی خامه روی ظرف سرو بریزید و با سیب زمینی بیف استراگانف آن را دیزاین کنید.
بیف استراگانف غذایی خوشمزه و خوش طعم است که با ذائقه ایرانیها نیز سازگاری دارد.
همانطور که گفتیم شیوههای مختلفی برای طرز تهیه بیف استراگانف ارائه شده است اما غالبا که مواد اولیه مشابهی دارند.
سس بیف استراگانف یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده این غذا به شمار میآید. در واقع میتوان گفت بیشتر خوشمزگی و جذابیت ظاهری و طعم این غذای روسی، به سس آن است؛ به همین دلیل رعایت اصولی که در طرز تهیه سس بیف استراگانف آورده شده است، برای حفظ مزه اصلی و واقعی این غذا، اهمیت زیادی دارد.
بهتر است بدانید که سس بیف استراگانف که با نام سس بشامل نیز شناخته میشود، باید به صورت جداگانه تهیه شده و بعد به غذا اضافه شود..
برای تهیهی سس بیف استراگانف، ابتدا کره را به روش بن ماری آب نمایید و با آرد داخل تابه بریزید و کمی آن ها را تفت دهید. در این مرحله باید بوی خامی آرد از بین برود.
سپس شیر و عصاره گوشت یا مرغ را به آن اضافه کرده و خوب آن ها را با هم ترکیب نمایید تا از گوله گوله شدن آرد در شیر جلوگیری شود. برای عدم تغییر شکل آرد، باید شیر را آرام آرام به آن اضافه کنید.
سس بیف استراگانف باید کاملا یکدست باشد و پس از آماده شدن به مواد بیف استراگانف اضافه شده و با آن ترکیب شود.
توجه داشته باشید که طعم این سس باید در مغز گوشت استفاده شده در بیف استراگانف کاملا احساس شود؛
یکی از ترکیبات جذاب اما غیرضروری برای پخت بیف استراگانف، سیب زمینی آن است. از آن جایی که سیب زمینی بیف استراگانف باید به شیوه خاص و با اصولی منحصر به فرد تهیه شود تا بهصورت ترد و خوشمزه در کنار این غذا قرار بگیرد، لازم است به خوبی نکات گفته شده در طرز تهیه سیب زمینی بیف استراگانف را رعایت کنید.
سیب زمینیهای پوست گرفته شده را به خوبی شسته و با رنده ریز، آنها را بهصورت دستی، رنده نمایید. در صورت تمایل می توانید از رنده درشت نیز استفاده نمایید و یا برای صرفه جویی در زمان، با کمک دستگاه غذا ساز این کار را انجام دهید.
پس از رنده کردن سیب زمینیها، باید به دفعات آن را شست و شو دهید تا به طور کامل، نشاسته اضافی آنها خارج شود و در نهایت آب شفاف و زلال از شست و شوی سیب زمینیها باقی بماند.
حال آنها را با آب سرد و چند تکه یخ در ظرفی گود ریخته و به مدت یک ساعت کنار بگذارید تا هر مقدار نشاسته که باقی مانده است، خارج گردد.
پس از گذشت این مدت زمان، سیب زمینیها را در آبکش ریخته و آب اضافی آنها را بگیرید. برای خارج کردن تمام آب داخل سیب زمینی میتوانید یک دستمال نخی در سینی و یا روی کابینت پهن نمایید و سیب زمینیهای آبکش شده را روی آن بریزید و صبر کنید تا به خوبی رطوبت آن خشک شود.
تا آب اضافی سیب زمینی بیف استراگانف گرفته میشود، یک ظرف گود (به غیر از تابه) مانند شیر داغ کن را بردارید و داخل آن روغن و کمی نمک بریزید. پس از این که روغن به خوبی داغ شد، سیب زمینیها را کم کم به آن اضافه کنید.
با چنگال از چسبیدن سیب زمینیها به یکدیگر جلوگیری کرده و اجازه دهید تا حسابی طلایی و ترد شوند.
برای گرفتن روغن اضافی سیب زمینیها میتوانید از چند دستمال روغنگیر و یا دستمال کاغذی ضخیم استفاده نمایید.
حال سیب زمینی بیف استراگانف شما آماده شده است. آن را کنار غذایی که از پیش طبخ کردهاید بریزید و از مزهی فوقالعاده این دو کنار هم لذت ببرید.