طرز تهیه شله زرد
طرز تهیه شله زرد خوشمزه و مجلسی به روش نذری + نکات طلایی
طرز تهیه شله زرد
شله زرد یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که به عنوان دسر هم شناخته می شود، البته امروزه بیشتر به عنوان پیش غذا تهیه می شود. نکته جالب در مورد شله زرد این است که مانند غذاهایی مثل قیمه و عدس پلو به عنوان یک غذای مناسبتی شناخته می شود و به همین دلیل معمولا در مناسبت های خاص مذهبی برای پخش کردن به صورت نذری به مقدار زیاد طبخ می شود.
بهترین فرصت سرمایهگذاری ⚡ خرید طلا با «تخفیف» از دیجیکالا
از اینجا بخر
تبلیغ
برای تهیه شله زرد نذری، ابتدا برنج را در آب و گلاب خیس میکنیم. بادامها را نیز خیس کرده تا پوست آنها جدا شود. سپس برنج خیس خورده را به همراه آب در قابلمهای جوشانده، کف آن را گرفته و حرارت را کم میکنیم تا بپزد. پس از نیمپز شدن برنج، شکر را اضافه کرده و هم میزنیم تا شکر حل شود و شله زرد ته نگیرد. بادامهای خلال شده و زعفران دم کرده به همراه نمک اضافه کرده و هم میزنیم تا به قوام مطلوب برسد. در صورت لزوم کره اضافه کرده و پس از خنک شدن، شله زرد را تزئین و سرو میکنیم.
مواد لازم برای 12 نفر
مقدار مواد
برنج نیم دانه
۲ لیوان
شکر
۴ لیوان
گلاب
نصف لیوان
خلال بادام
۱۰۰ گرم
کره
۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده
۲ قاشق غذاخوری
نمک
۱ قاشق چایخوری
دارچین
برای تزیین
طرز تهیه شله زرد
فهرست محتوا
1 مرحله 1: آمادهسازی و شستشوی برنج
2 مرحله 2: خیساندن برنج با گلاب و آب
3 مرحله 3: خیساندن بادامها و آمادهسازی برای پخت
4 مرحله 4: جوشاندن آب و اضافه کردن مخلوط برنج
5 مرحله 5: افزودن شکر و تست بافت برنج
6 مرحله 6: اضافه کردن بادام و زعفران
7 مرحله 7: رسیدن به غلظت مطلوب
8 مرحله 8: تنظیم غلظت نهایی و افزودن کره
9 مرحله 9: تزئین و سرو شله زرد
10 کالری شله زرد نذری
11 آب انداختن شله زرد
12 طرز تهیه شله زرد قالبی
13 اندازه برنج، شکر و آب
مرحله 1: آمادهسازی و شستشوی برنج
برای تهیه شله زرد نذری ابتدا برنج را پاک می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا روی برنج ها آب می ریزیم و آرام با دست برنج ها را زیر و رو می کنیم و آب را بیرون می ریزیم و مجددا آب روی برنج ها می ریزیم و همین کار را مجددا انجام می دهیم.
تبلیغ
آموزش حضوری آشپزی با مدرک بین المللی (مناسب برای مهاجرت!!!)
مشاهده
مرحله 2: خیساندن برنج با گلاب و آب
این کار را چندین مرتبه تکرار می کنیم تا جایی که آب برنج دیگر زلال شود و برنج کاملا شسته شده باشد و آب را خالی می کنیم و ۱ لیوان گلاب و ۱ لیوان آب روی برنج ها می ریزیم و کاسه را کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه برنج خوب خیس بخورد.
مرحله 3: خیساندن بادامها و آمادهسازی برای پخت
بادام ها را نیز داخل کاسه ای آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خوب خیس بخورند و راحت پوست قهوه ای رنگ آن ها جدا شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان خیس خوردن برنج با مخلوط آب و گلاب،در قابلمه ای که برای پخت شله زرد تدارک دیده ایم ۸ لیوان آب می ریزیم.
مرحله 4: جوشاندن آب و اضافه کردن مخلوط برنج
سپس قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید و بعد مخلوط برنج و آب و گلاب را داخل قابلمه می ریزیم تا مجددا آب به جوش بیاید.اگر روی آب کف ایجاد شد آن ها را با قاشق یا کفگیر چوبی می گیریم و حرارت را کم می کنیم تا برنج بپزد.
مرحله 5: افزودن شکر و تست بافت برنج
سپس کمی از برنج را لای دندان تست می کنیم اگر برنج به طور کامل نرم شده بود، ابتدا زعفران را اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم تا رنگ زعفران به طور کامل خارج شود، سپس شکر را اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا ته نگیرد.
تبلیغ
پنیرها میتونن مزههای متنوعی به غذاهات بدن. تنوع رو با کالین تجربه کن
مشاهده
مرحله 6: اضافه کردن بادام و زعفران
پس از حل شدن شکر در مواد مداوم شله زرد را هم می زنیم تا ته نگیرد. حالا بادام ها را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم تا به صورت خلالی شوند و کمی از آن را برای تزئین کنار می گذاریم و باقی آن را داخل شله زرد می ریزیم. در ادامه کمی نمک به شله زرد می افزاییم.
مرحله 7: رسیدن به غلظت مطلوب
سپس شله زرد را هم می زنیم تا به قوام برسد و به غلظت مطلوبمان برسد. زمانیکه احساس کردیم شله زرد به غلظت مطلوب رسیده است کمی از شله زرد را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و اجازه می دهیم تا کمی خنک شود و آن را می چشیم.
مرحله 8: تنظیم غلظت نهایی و افزودن کره
اگر غلظت آن خوب بود کره را به شله زرد اضافه می کنیم و ۵ دقیقه بعد شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شله زرد خنک شود. اگر هنوز شله زرد شل بود و به غلظت کافی نرسیده بود زمان می دهیم تا بیشتر بپزد.
مرحله 9: تزئین و سرو شله زرد
البته باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که شله زرد هم مانند مشکوفی پس از اینکه خنک می شود کمی سفت تر می شود. در پایان شله زرد را در ظرف مورد نظر می ریزیم و با دارچین یا پودر نارگیل و خلال بادام یا پسته تزئین می کنیم.نوش جان
نکات طرز تهیه شله زرد
تبلیغ
تا حالا اسم امنتالر رو شنیدی؟ پنیرهای خاص رو میتونی از کالین بخری.
کلیک کن
کالری شله زرد نذری
کالری شله زرد، که یکی از غذاهای نذری محبوب است، نسبتاً بالا میباشد. مثلاً، در هر قاشق غذاخوری از این دسر سنتی، حدود ۴۹ کالری وجود دارد به همراه ۹ گرم کربوهیدرات، ۶۴ گرم قند و ۲.۱ گرم چربی. به همین دلیل زیاده روی در مصرف شله زرد میتواند باعث چاقی شود.
آب انداختن شله زرد
یکی از مشکلاتی که پس از پخت شله زرد با آن مواجه می شویم این است که وقتی شله زرد را در یخچال قرار می دهیم مانند فرنی آب می اندازد و ظاهر و طعم آن تحت تاثیر قرار می گیرد. دلیل این مشکل این است که آب موجود در شله زرد تبخیر نشده است.
پس از اینکه شله زرد به طور کامل اماده شد، بهتر است که شعله پخش زیر آن قرار دهیم و اجازه دهیم به مدت یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند. این کار باعث می شود تا تمام آب اضافی موجود در شله زرد تبخیر شود و دیگر آب نیندازد.
طرز تهیه شله زرد قالبی
برای تهیه شله زرد قالبی زعفرانی، ابتدا برنج را پاک کرده، شسته و با گلاب و آب به مدت ۳ ساعت خیس میکنیم، سپس آب آن را دور ریخته و برنج را در قابلمهای با ۱۰ لیوان آب جوش اضافه میکنیم. پس از پخته شدن برنج، زعفران دم کرده را اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
شکر، هل ساییده یا عرق هل، کره، گلاب و خلال بادام را به ترتیب افزوده و هم میزنیم. پودر ژلاتین را در آب سرد حل کرده، بن ماری کرده و به مخلوط اضافه میکنیم. پس از جوشیدن و دم کشیدن، شله زرد را در قالب ریخته و پس از بسته شدن در یخچال، با دارچین و پودر پسته تزیین میکنیم.
تبلیغ
یه میزبانی متفاوت با رسپیهای کالین
مشاهده
اندازه برنج، شکر و آب
برای درست کردن یه شله زرد زعفرونی مجلسی، باید نسبتها رو به درستی رعایت کنی. اول از همه، مقدار شکر باید دو برابر مقدار برنج باشه. بعدش هم، مقدار آب باید پنج برابر مقدار برنج باشه. این نسبتها رو همیشه به یاد داشته باش تا هر وقت خواستی یه شله زرد خوشمزه و مجلسی درست کنی، دیگه نگرانی نداشته باشی. مثلا اگه یه پیمونه برنج داری، باید دو پیمونه شکر و پنج پیمونه آب استفاده کنی. اینجوری میتونی مطمئن باشی که شله زردت همیشه خوب درمیاد.
این مطلب چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستارهها کلیک کنید!
میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد امتیاز: 163
دوستی داشتی؟ share کن!
پینترستتلگرامفیسبوکایکس
بروز رسانی توسط سیدمحمد موسوی در دوشنبه 18 تیر 1403
دسته بندی: آموزش آشپزی
منبع :
sahar
مطالب پیشنهادی
پیشنهاد توسط
آموزش حضوری آشپزی با مدرک بین المللی (مناسب برای مهاجرت!!!)
یه میزبانی متفاوت با رسپیهای کالین
پنیرها میتونن مزههای متنوعی به غذاهات بدن. تنوع رو با کالین تجربه کن
1 دیدگاه
مریم5 آوریل 2024 at 18:24
اخه ۴ لیوان شکر! چه خبره! همه از قدیم خوردن عادت کردن هیچ کس نگفت چقدر این غذا مضره. فک کن فقط ۴ لیوااااااااان شکر!!!! میدونی اصن چقدر قنده! چقدر مضره!!!
با نظرات ارزشمند خود ما را در ارتقای کیفیت مطالب سایت یاری کنید
نام شما
ایمیل شما
مطالب مرتبط
لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای اصیل ایرانی برای شام و ناهار
طرز تهیه خورش فسنجان خوشمزه و مجلسی + 7 نکته طلایی که باید بدانید
کامل ترین لیست آموزش غذا با گوشت چرخ کرده برای شام و ناهار
طرز تهیه تاوا کبابی خوشمزه و مخصوص به روش اصیل تبریزی
طرز تهیه کرپ پیتزایی برای عصرانهای خوشمزه و متفاوت
طرز تهیه پیراشکی گوشت خوشمزه با خمیر جادویی و پنیر پیتزا
طرز تهیه کباب تابه ای خوشمزه و مجلسی آبدار به روش رستورانی
سالاد تن ماهی با لوبیا چشم بلبلی؛ سریع، مقوی و پر از پروتئین
طرز تهیه خورش به آلو مجلسی با چاشنی خوشمزه و مخصوص
طرز تهیه خورش لوبیا ارومیه خوشمزه و مجلسی مناسب مهمانی
طرز تهیه پنه آل پولو؛ پاستای مرغ را با سبکی متفاوت درست کنید!
طرز تهیه حلوای مجلسی و فوق العاده خوشرنگ به روش سنتی
طرز تهیه سالاد ماکارونی خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی + نکات مهم
طرز تهیه ته چین مرغ خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی + 5 نکته مهم
طرز تهیه سالاد الویه مجلسی و بسیار خوشمزه به روش رستورانی
طرز تهیه خورش کرفس خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی
لیست آموزش طرز تهیه غذاهای نونی خوشمزه برای شام و ناهار
طرز تهیه پاستا ایتالیایی خوشمزه با مرغ و سس رستورانی + 10 نکته طلایی
طرز تهیه سوپ شیر خوشمزه و مجلسی با جو پرک و خامه
طرز تهیه کوکو سیب زمینی ساده و فوری با طعمی باور نکردنی
طرز تهیه خورش مرغ خوشمزه و مجلسی به روش رستورانی
طرز تهیه لپه پلو خوشمزه و مجلسی به روش سنتی کرمانی
طرز تهیه عدس پلو زعفرانی خوشمزه و مجلسی به روش نذری
طرز تهیه پنینی مرغ و رزماری رستورانی خوشمزه به سبک ایتالیایی
طرز تهیه سوسیس بندری خوشمزه به روش ساندویچی مثل بیرون
طرز تهیه فلافل خانگی خوشمزه و مخصوص مثل ساندویچی ها
طرز تهیه خورش قورمه سبزی خوشمزه و مخصوص رستورانی
ناهار چی بپزم ؟ لیست آموزش غذاهای خوشمزه برای ناهار
طرز تهیه کاری مرغ تایلندی؛ راز خوشمزهترین کاری مرغ که باید امتحان کنید!
لیست آموزش طرز تهیه انواع صبحانه لاکچری، ساده و خوشمزه
مطالب جدید
دسته گل مرواریدی عروس؛ ۱۵ پیشنهاد شیک و مدرن برای عروسهای امروزی
آموزش نقاشی مرحله به مرحله برای کودکان؛ ۱۵ ایده ساده برای شروع یادگیری نقاشی
۱۵ طرح جذاب پیراهن دخترونه چیندار رنگی؛ ایدههایی برای همه سلیقهها
۱۵ مدل شیک از پیراهن بچگانه مجلسی شیک؛ جدیدترین طراحیهای ۲۰۲۴
مانتو اسپرت راحت دخترونه؛ ۱۵ ترکیب رنگ شیک برای هر سلیقه
حاشیه دفتر فانتزی زیبا؛ ۱۵ مدل خاص و پرطرفدار برای دانشآموزان دبستانی
۱۵ طرح خفن از انگشتر خاص رنگی ؛ ایدههایی برای خوشسلیقهها
جدیدترین ترندهای پیراهن حریر جدید؛ 15 طراحی متفاوت و خاص
طرز تهیه کیک نارنگی با سس نارنگی با طعمی فوقالعاده برای مهمانی
رانر سنتی رومیزی چه ویژگیهایی دارد؟ ۱۵ مدل پرطرفدار در بازار ایران
گلدون مینیمال دیواری؛ ۱۵ طرح شیک برای فضاهای کاری و اداری مدرن
۱۵ ایده پرطرفدار ست پیراهن مادر دختری؛ شیکترین انتخابها برای جشن تولد
جواهرات لوکس طلا با ۱۵ طرح جدید و مد روز؛ ظرافتی که چشمها را خیره میکند
۱۵ طرح بینظیر ست پارچ و لیوان شیشهای؛ ترکیبی زیبا و کاربردی برای جهیزیه
ساعت لاکچری دخترونه؛ ۱۵ نمونه محبوب در بازار امروز که همیشه مد هستند
۱۵ مدل جذاب از ساعت دیواری شیک طرح ماه؛ انتخابی خاص برای هر خانه
رینگ مد روز طلا؛ ۱۵ مدل که امسال بیشترین فروش را داشتند
۱۵ مدل توگردنی ظریف دخترونه که هر دختری عاشقش میشه؛ ساده، خاص و جذاب!
انتخاب بهترین پیرسینگ جذاب دخترونه؛ ۱۵ طرح برای امتحان در سال جدید
ایدههای خاص برای استایل شما؛ ۱۵ طرح متنوع دستبند ترکیبی برگ زیتون
۱۵ مدل شیک و متنوع پایه گلدون فلزی طلایی؛ مناسب برای هر فضا
لیست آموزش طرز تهیه انواع غذاهای اصیل ایرانی برای شام و ناهار
بهترین روشهای دیزاین آجیل کادویی عروس؛ ۱۵ طرح شیک و جذاب
نیم ست ترکیبی مدرن؛ ۱۵ سبک متفاوت که همه جا میدرخشند
۱۵ مدل بارونی عروسکی دخترونه برای دختران خوشسلیقه و خاصپسند.
استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایتها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.
آموزش حضوری آشپزی با مدرک بین المللی (مناسب برای مهاجرت!!!)
مشاهده
✕
آموزش حضوری آشپزی با مدرک بین المللی (مناسب برای مهاجرت!!!)
مشاهده